VELUX 5 OCEANS: Video – Czat na żywo z zawodnikami

0
267

Każdy z czterech zawodników będzie rozmawiał z fanami przez pół godziny w tygodniu poprzedzającym start piątego i ostatniego już etapu regat VELUX 5 OCEANS z Charleston w Południowej Karolinie (USA) do La Rochelle we Francji.

Dyrektor ds. komunikacji regat, Tim Kelly, mówi: „Chcemy, aby ludzie mieli możliwość jak najbliższego kontaktu z zawodnikami. Czaty jakie zorganizowaliśmy w Punta del Este cieszyły się ogromną popularnością. Teraz idziemy dalej – zawodnicy będą odpowiadać na pytania kibiców przed kamerą internetową. Wcześniej nigdy nie było takiej możliwości w regatach VELUX 5 OCEANS”.

Czaty odbędą się we wtorek 10 maja i w środę 11 maja. Tak jak poprzednio dostęp do nich będzie możliwy poprzez stronę klasy Eco 60 www.eco60.net.

Terminy:

Brad Van Liew: wtorek 10 maja,
godz. 13.00 EST (czas lokalny), 19.00 czasu polskiego, 17.00 UTC

Derek Hatfield: wtorek 10 maja,
godz. 13.30 EST, 19.30 czasu polskiego, 17.30 UTC

Chris Stanmore-Major: środa 11 maja,
godz. 13.00 EST, 19.00 czasu polskiego, 1700 UTC

Zbigniew 'Gutek’ Gutkowski: środa 11 maja,
godz. 13.30 EST, 19.30 czasu polskiego, 17.30 UTC

Czaty z Bradem Van Liew, Derekiem Hatfieldem i Chrisem Stanmore-Majorem będą prowadzone po angielsku. Rozmowa ze Zbigniewem „Gutkiem” Gutkowskim po polsku przez pierwsze 20 minut, potem przez 10 minut po angielsku.

Każdy, kto chciałby wziąć udział w czacie powinien wejść na stronę klasy Eco 60 w podanych wyżej godzinach – wówczas bezpośrednio będzie można włączyć się do czatu.

Etap piąty startuje z Charleston o godzinie 15.00 czasu lokalnego, 21.00 czasu polskiego, 19.00 UTC.

 

Komentarze